Frivillige til vaksinasjonssenteret

Det er behov for frivillige til f.eks. å dirigere trafikk, ta imot de som skal vaksinere seg og vise de til rett sted, registrering, koke kaffe og servere de jobber med vaksinering og andre logistikkoppgaver. Har du mulighet til å hjelpe?

I løpet av tiden fremover vil også Midtre Gauldal motta vaksiner for å starte massevaksinering av befolkningen i vår kommune. Vi er usikre på når jobben starter, men har et håp om å komme i gang i uke 6. 

Håpet er at det vil komme store mengder vaksiner på en gang, slik at vaksineringen kan konsentreres på en kortere periode når den starter. I den forbindelse trenger vi frivillige til ulike oppgaver i vaksinesenteret. Det kan være logistikkoppgaver som håndtering av parkering, registrering av folk, følge rundt i lokalet og mottak av dem som skal få vaksine, samt koke kaffe og forberede servering til de som jobber i lokalet. 

Hvis vi mottar og skal sette inntil 100 vaksinasjonsdoser så vil vaksinasjonssenteret være ved legekontoret/helsestasjonen, hvis vi mottar vaksine for å vaksinere over 100 personer på samme dag, så vil Gauldal skole- og kultursenter brukes som vaksinasjonssenter. 

Sted: Gauldal skole- og kultursenter eller Midtre Gauldal legekontor. 

Registrer deg som frivillig til vaksinasjonssenteret eller andre frivillige oppgaver på hjemmesiden til frivilligsentralen:https://mg.frivilligsentral.no/ og skriv i merknader for hvilke tidspunkt som passer deg og ev andre beskjeder. Selv om du allerede er registrert som frivillig, så må du registrere deg her for å delta på denne aktiviteten. Alle bidrag uansett mengde er en hjelp i denne dugnaden. 

Dette er et viktig bidrag for å få gjennomført vaksineringen, og vi håper du har mulighet til å hjelpe til. Vi er pr nå usikre på når Midtre Gauldal får levering av koronavaksine til massevaksinering av innbyggerne, men målet er å ha apparatet klart i forkant. All vaksinering vil skje i regi av kommunen, og de har ansvaret for nødvendig utstyr for å kunne hjelpe til. I første omgang vaksineres pasienter i sykehjem og beboere i omsorgs- og trygdeboliger, helsepersonell og andre i risikogruppen. 

– Det er også behov for mer helsepersonell som kan utføre helsefaglige oppgaver i forbindelse med vaksineringen. Er du for eksempel pensjonert sykepleier, hjelpepleier eller helsefagarbeider, må du gjerne ta kontakt med oss. Skriv det i merknadsfeltet ved registrering eller send oss en e-post: frivillig@mgk.no



2024 © Midtre Gauldal frivilligsentral