TV-aksjon 2023

I oktober hvert år leder NRK en innsamlingsaksjon til en veldedig sak som verden er opptatt av, og som skal føre til at mange mennesker får et bedre liv. Dette skjer ved at det kommer bøssebærere på døra der du kan bidra med en valgfri sum til aksjonen. Det er frivillige som gjør innsamlingen mulig. Har du tid, har vi ei ledig rute. Ta kontakt om du kunne tenke deg å være bøssebærer på tlf: 412 11427

Aldersgruppe: For alle

2023

Pengene fra TV-aksjonen NRK - 2023 går til Redd Barna sitt arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Redd Barna bidrar til at barn får en tryggere barndom.

Årets tema er: «La Barn Leve I Fred», og skal fordeles i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge.

I Ukraina vil Redd Barna gjenåpne skoler og gjøre det trygt for barn å være på skolen, jobbe for at krigende parter ikke bomber, eller bruker skoler som en del av krigføring, bidra til at barn og familier får støtten de trenger til å bearbeide vonde opplevelser, og finne tilbake til hverdagen.


I Syria skal Redd Barna hjelpe barn med å bearbeide vonde opplevelser gjennom blant annet samtaler, kunst og lek, jobbe for at barn som har mistet skolegang får komme tilbake til skolen, og sørge for at alvorlig underernærte barn får behandling og oppfølging.


I Bangladesh går innsamlede midler til å gi barn tilgang til barnevennlige aktiviteter og hjelp til å bearbeide vonde opplevelser, de vil sørge for at flere barn får utdanning, og veilede lærere og omsorgspersoner på hvordan de støtter barn i krisesituasjon.


I Sør-Sudan skal Redd Barna prioritere å gjenforene barn med sine familier, gi støtte, oppfølging og helsehjelp til sårbare barn og familien deres, samt veilede familier, skoler og lokalsamfunn i hvordan de kan hjelpe barn til å bearbeide vonde følelser.


I Den demokratiske republikken Kongo vil Redd Barna gjøre det trygt å komme seg til skolen og være på skolen, selv om det er krig. De vil videre gjenforene bortførte barn med sine familier og reintegrere dem i samfunnet, og mobilisere lokalsamfunnet til å hjelpe dem.


I Norge vil Redd Barna bidra til at barn som har flyktet til Norge får en aktiv fritid, skape trygge og inkluderende møteplasser for barn, og mobilisere frivillige over hele landet til å gjøre en innsats for barn og familier som har flyktet til Norge

Ønsker du mer informasjon følge linken: Hjem | TV-aksjonen NRK 2023 (tvaksjonen.no)   

ØNSKER DU Å VÆRE BØSSEBÆRER  DEN 22. OKTOBER SÅ TA KONTAKT tlf: 412 11427

Flere aktiviteter

Aktivitetshall - Montering

Det er behov for frivillige til hjelp med oppsett og montering av hall. Der i blant utrulling av plastduken, boltre duken sammen, ev kosting av snø mm. Alt arbeid er på bakkeplan og alt skjer på Støren idrettspark. Ta på klær etter forholdene, da arbeidet foregår utendørs. Når du melder deg får du en sms med lenke til vaktplan fra oss. I lenken kan du melde deg til de vaktene du ønsker ved å trykke på den grønne ruta "Bli med". På de 3 prikkene øverst i høyre hjørne på de aktuelle dagene kan du melde deg som reserve, eller gjøre endringer på vakten din. På dagtid blir det en lunsjpause med servering av et enkelt brødmåltid med pålegg, kaffe, te og annen drikke i klubbhuset i Støren idrettspark. Oppmøtetid står på den enkelte vakta. Ta kontakt med Frivilligsentralen om du ønsker support til vaktplanen tlf: 412 11 427. Støren Sportsklubb tar imot henvendelser ang det praktiske arbeidet, tlf: 92813010. NB: Vi gjør oppmerksom på at det kan skje endringer på kort varsel, og at behovet for frivillige kan endre seg.

Aktivitetshall, Lunsj-servering

Det er behov for frivillige som kan servere lunsj til de som monterer Aktivitetshallen. Et enkelt brødmåltid serveres inne i Støren klubbhus ved Støren Idrettspark. Lunsjen er satt til kl: 11.30-12.30. Antall personer som skal ha lunsj vil variere ut ifra hvor mange som har meldt seg til montering. Det vil komme informasjon om hvor mange personer som skal ha mat. Alt av utstyr og mat vil være innkjøpt. Når du melder deg som frivillig til dette får en sms med lenke til vaktplan fra oss der du melder deg til de vaktene du ønsker ved å trykke på den grønne ruta "Bli med". På de 3 prikkene som vises øverst i høyre hjørne på de aktuelle dagene kan du melde deg som reserve, eller gjøre endringer på vakten din. Oppmøtetid står på den enkelte vakta. Ta kontakt om noe er uklart: 412 11 427. Lykke til.

Babytrill

Babytrill er åpent for alle småbarnsforeldre som ønsker å gå tur sammen med flere. Etter aktiviteten kan du bli med på en uformell sammenkomst.. Oppmøtested: utenfor Gauldalsporten, torsdager kl 10.00, følg med siden til Babytrill (følg link under). Der er det anledninga til å stelle, amme, ha medbragt niste og drikke, eller kjøpe seg noe i kafeen. Trillingen ledes av Katrine Winsnes Kvernmo. Vi minner om: Åpen barnehage på Støren barnehage på tirsdager kl 09.00-13.00 Mor og barn-trening på Bjørgen treningssenter på onsdager kl 10.30-13.00. Ellers lønner det seg å følge med på siden til Størenkulturhus om når det er Babykino.

2024 © Midtre Gauldal frivilligsentral